A Canals, fem Bàsket!!!

lunes, 31 de enero de 2011

Perguem en Albaida

Diumenge passat, al pavelló del poliesportiu d'Albaida disputarem un bon partit davant el líder. Per desgràcia, acudirem sols 6 jugadors (com l'anterior partit diumenge de matí, sols que aquell dia vingueren dos juvenils i era davant el coliste. Res a veure) amb moltes ganes de possar-ho difícil, de donar guerra.


Els locals, amb el doble de jugadors, apretaren des de l'inici a tota pista i a nosaltres aixó ens va incomodar els primers minuts del partit. Balons perduts, passes dolents i precipitació (15-6). Encara que poc a poc ens acomodarem a la pista i al partit i funcionarem un pelet. A la fi del primer quart: 18-11. El rival ens havia fregit a triples i menejava la pilota de meravella, la nostra defensa feia aigües.

Al segon quart, molta igualtat. Intercanvi de cistelles, errors forçats, i per fi triples en els dos costats (he fet un pareado!!!). A falta d'un minut per al descans el marcador era 30-29. Sols que després ells feren dos cistelles més i nosaltres errarem les nostres de manera clamorosa. 34-29 al descans.

La nostra defensa i els ajustos fets no havien donat el seu profit. Està clar que no ens havien fet una sanguinaritat, però patíem quan circulaven la pilota. el que sí debiem millorar era en atac (menció a part els tirs lliures). Ara bé, ací ja les cames començaven a fallar, el cos demanava més aire i anar 6 tios amb una mitjana d'edat superior als 36 anys a jugar un partit diumenge de matí contra el líder... era algo poc recomanable. Si el cos falla, l'encert falla, la ment falla...

Represa i aguantem l'espenta local (41-38 en cin minuts), però un tanteig de 10-1 possava terra pel mig al marcador i la diferència ja no baixaria dels 7 punts en cap moment. 51-44 a la fi del tercer quart. El canvi de defensa havia sigut contrarrestat per l'Albaida de manera genial.

I l'últim quart fou un tràmit. Nosaltres, amb més cor que forces... i ells, sabent administrar bé la renta i fent-nos mal en els nostres espais. Al final: 70-57

Lamentem als amics de Muro, que vingueren a veure el partit, que no poguerem donar la sorpresa. Aixó haguera igualat la part de dalt de la classificació. Nosaltres, més no poguerem fer. Felicitar als d'Albaida pel seu bon partit i esportivitat. És curiós com un partit de "veteranos" és un maldecap de protestes i queixes... però predomina el joc net, sense faltes dures, sense males paraules, ni insults o amenaces, amb molt bon ambient i bon joc. OLE... aixó dona gust. Junt amb el Muro i l'Onil, són els candidats a pujar ara mateix i mereixcudament.

Per la nostra banda, fallarem molt cara cistella, no estiguerem encertats des de la línea de personal i la nostra defensa mai va incomodar als locals, per molt que la rectificarem. Menció apart al fet d'anar 6 al partit, però d'aixó ja en parlarem esta setmana. Al menys, esta volta, no hem repetit el "cuadro" del primer partit de lliga, on ens passaren per damunt jugant a mig gas. Tenim per davant una jornada de descans en Zonal i d'ací dos setmanes rebrem al Benigànim de Ximo Sanz (10é: 4-8).

En la resta de resultats del grup, no hi hagueren tampoc sorpreses. Destacar que l'Onil ja ha superat la xifra dels 1000 punts anotats esta temporada, enhorabona per a ells.

La classificació, per tant, es queda així:

Clasificación Jornada
EquipoP.J.P.G.P.P.P.F.P.C.PTO.R.
1E. FERRI - ALBAIDA1312196567025+7
2MURO-PUB AUTOBUS1311289861824+5
3C.D. ONIL ´B´13112107985024+6
4V-74 VILLENA CARPINTERIA CARRASCO1310383967723+4
5CAIXA POPULAR-INASEMA CANALS138588290321-1
6C.B. JORGE JUAN B BATEIG PIEDRA NATURAL138586168621+2
7CLUB BASQUET MONOVER137696190720-1
8C.B. BIAR135874277218+1
9NOU BASQUET ALCOI135874480018-4
10C.B. BENIGANIM124873982616-2
11C.B. ELDA ´B´1321164384515-5
12C.B. GENOVES ZONAL1311252396514-9
13C.B. ALMUSAFES1301361296913-13

Podem veure a quatre equips (Albaida, Muro, Onil i Villena) lluitant per l'ascens. Altres tres (Canals, Novelda i Monòver) aspirant a eixe 6é lloc (aixó és UEFA, no? :P). Tres equips intentant quedar en mitat tabla (Biar, Alcoi i Benigànim). I altres tres que deuran de millorar per eixir del descens (Elda, Genovés i Almussafes).

També cal nomenar que l'equip Júnior (8-5) perguè d'un sol punt en Banyeres, despenjant-se finalment de la lluita pels llocs d'ascens. La propera jornada s'enfrontaran amb la Vilajoiosa, amb qui van igualats en la  classificació.

Per la seva banda, l'equip Sènior de Preferent (5-9), amb participació d'alguns jugadors de l'equip de Zonal, guanyà en Benifaió per 20 punts. Aixó el treu dels llocs de descens i els dona un xicotet respir abans d'enfrontar-se al Dènia (4-10) el dissabte que ve; una victòria donaria un cert marge de confiança.

Cal recordar, també, que esta setmana finalitza el plaç per reservar les entrades per al PowerElectrònics-Olympiakos dell 17 de febrer. Qui estiga interessat, deurà possar-se en contacte amb Ivan Ballester o Navarro o bé passar pel pavelló i preguntar ;-)

lunes, 24 de enero de 2011

Balanç al final de la primera volta

L'equip de 1a Zonal, amb 8 victòries i 4 derrotes, es coloca en una cinquena possició en la classificació del seu grup. Valoració molt possitiva i ilusió per al que resta de temporada, quedar entre els 6 primers seria un èxit. Cal resenyar que som el quint equip en anotació, però el tercer que més punt reb. A més, tres dels quatre partits perduts han sigut de pallissa.

L'equip de Preferent, 10é en el seu grup amb 4 victòries i 9 derrotes, està en una zona perillosa de la classificació. En esta segon volta deurà d'aplegar a les 10 victòries si vol assegurar la permanència.

En categoria Júnior, els xavals es troben en cinquena possició del seu grup de Zonal. Cal dir que hi ha molta diferència entre una part de la classificació i l'altra. 8 victòries i 4 derrotes és bon resultat a estes altures, encara que s'han perdut dos partits que perfectament hagueren pogut ser guanyats. És important el "rodatge" d'aquest grup de joves, donat que l'any que ve pujaran la majoria a categoria Sènior.

miércoles, 19 de enero de 2011

Power Electrònics - Olympiacos

El proper dijous 17 de Febrer a les 20:45h es jugarà el partit d'Eurolliga de bàsquet pertinent al TOP-16 entre el POWER ELECTRONICS València - OLYMPIACOS grec.

Com ja va passar amb el partit contra el CSKA de Moscú, un equip de l'Escola del BC Canals amenitzarà els descansos d'aquest partit. En aquesta ocasió serà l'equip Benjamí, entrenat per Jorge Espinosa.

I, com també en aquella vegada, el BC Canals organitza venda anticipada d'entrades a preu asequible i també l'opció d'autocar. Preu per entrada: 5€. Preu d'entrada i bus: 12€. L'eixida en bus serà a les 19h des del Mercat de Canals. Les entrades es repartiran davant de les taquilles de la Fonteta entre les 20 i 20:30h.

Per a fer la reserva de tantes entrades o places al bus com es dessitge, cal apuntar-se i pagar al pavelló, bé al Coordinador (Navarro) els dilluns, dimecres i divendres; o bé al Director Esportiu (Ivan Ballester) els dimarts i dijous, de 17:30h a 19h. Per a qualsevol dubte o més informació, podeu possar-vos en contacte amb qualsevol persona del club.

Podreu trovar més informació, també, a la web oficial del club: www.bccanals.net

domingo, 16 de enero de 2011

De nou guanyem.

Ahír al pavelló de la Rutgla de Montesa jugarem davant el Novelda l'últim partit d'aquesta extranya franja d'un mes que tants mals resultats ens ha donat. Després de tres partits seguits perduts, tocava espabilar i alçar el vol abans de "recuperar" el pavelló de Canals una volta passen les festes que hui comencen.


Abans, a les 16h, l'equip de Preferent jugava un important partit davant el Moixent. Als moixentins, la victòria els  apropava als llocs d'ascens. A nosaltres, la derrota ens ficava en llocs de descens. Quatre jugadors de l'equip de Zonal (Bernardo, Rafa, Javi i Meneo) foren convocats a última hora per a aquest partit i colaboraren en la mesura que pogueren en la ajustada victòria dels "locals" per un sol punt. A l'inici de l'últim quart, el Canals guanyava de 15 punts... i en l'últim minut, els moixentins tingueren diferents opcios d'emportar-se el partit. Felicitar als "guerrers" pel seu partit i agraïr-los que demostren eixe bon joc i entrega, de la que molts deuriem d'aprendre.

El Júnior, a la mateixa hora i en el poliesportiu de Canals, guanyava també per poc el seu partit. Enhorabona també per a ells. La setmana que ve visiten al líder del seu grup i molt tindran que millorar si volen plantar cara.



Per la nostra part, a les 18h jugarem contra el Novelda. Equip jove "de la nostra lliga", atlètic i amb molt bona maneta, amb el que estavem empatats (6-4) i del que poc sabiem. De nou tornavem a ser tots (al fi) i sols el cansanci dels que acabavem de jugar l'anterior partit es veia com a l'únic inconvenient.

El partit començava extrany, els cinc primers minuts portaren a un marcador de 5-2, que deixava clar les imprecissions en un i altre equip. La major presència del nostre joc interior es va fer notar per a aplegar a la fi d'aquest periode amb un marcador soset de 11-7.

El segon quart va donar lloc a totes les rotacions restants i a la tonteria general. Abans era el "maleït tercer quart" i ara pareix que al segon quart ens tornem carabasses.. Anotarem 16 punts, que fou més del que ferem al primer. Però els noveldencs ens endossaren 28 tantos. Estavem fora de lloc, ja no sols pel grapat de triples i contraatacs que reberem, sinò perquè no sabiem què fer, ni per on tirar... És clar que els visitants tingueren molt d'encert, però també fou propiciat pels nostres errors. Tot açó es portà de nou a renegar de tot, a desquiciar-nos amb tots, a discutir amb companys i àrbitres... Bernardo molt nerviós, Quique Pedrón se'n anà dutxar-se, Pepe no volia jugar...  Ho estavem fent mal tots, no sols els àrbitres. Un parcial de 16-28 no se li pot tirar la culpa a ningú més que a un mateix... Al descans: 27-35.



El tercer quart començà molt igualat, amb repartiment de cistelles a les dos bandes (tanteig de 7-7 als 5 primers minuts). Nosaltres tornavem a intentar jugar per dins i ells ens tancaven molt bé eixes opcions. Els visitants ja no tenien tirs tan còmodes i de prop de l'anella no encertaven. Ací vingué un parcial de 12-4 que ens tornava a ficar en el partit (46-46). Nosaltres estavem forts i embalats i eren ara els noveldencs els que estaven fora de lloc.

L'últim periode començava de nou amb intercanvi de cistelles (8-8 als primers 4 minuts). Després, amb l'eliminació del seu jugador interior més gran, les nostres opcions de victòria es feien visibles. Quique i Rafa eren massa kilos per als joves noveldencs i es feren els amos de la pintura als dos costats de la pista i, junt amb Javi, dominaren tots els balons per l'aire. Els visitants sols encertaren una cistella i un triple d'ací al final del partit i nosaltres "ens dedicarem" a llençar tirs lliures. Tot siga dit, en l'acta hi han més "guionets" dins dels parèntesis que números... mirant l'acta donem molta llàstima. És igual que la d'un equip d'infantils, que no tenen força per a aplegar a l'anella.


El cas... 74-59. Victòria mal treballada, però victòria.

Felicitar al Novelda pel seu partit i "agraïr-los" (ho dic amb ironia, però sense acritut) que no tingueren l'encert del segon quart, perquè jo me les veia ja negres... Amb l'eliminació del seu pivot alt i el desencert des de lluny, menguaren respecte al resultat. Ànim per al que resta de temporada i ens veiem en la tornada.


Agraïr a Paco, de Montesa, per garantir l'aigua calenta per a després dels partits. L'anterior jornada "en casa" fou horrible veure 2 ºC al carrer i caure l'aigua gelada (que els ho diguen als de Muro).

També als dos Delegats de Camp: un, per passar-se tota la vesprada, vora quatre hores allí sentat; i l'altre per  esperar pacientment a que els àrbitres es dutxaren, fent de "segurata".


Per la nostra banda, continuem siguent aixó: una banda. Aquesta setmana recuperem el pavelló on entrenem i juguem, a veure si la cosa millora. La setmana que ve juguem en Genovés (1-10) a les 16h. Esperem acabar la primera volta amb un 8-4, que seria tot un regal i sorpresa.

lunes, 10 de enero de 2011

Bernardo... a la tele!!!

Hui de vesprada s'ha dut a terme una entrevista al poliesportiu municipal en la que Bernardo ha repassat l'actualitat del Club i Escola de bàsquet per als de la Televisió Comarcal.

S'emetrà el dijous, al programa "La Banqueta", que comença a les 22h.

domingo, 9 de enero de 2011

I ja van quatre... derrotes.

Ahir al pavelló de Villena de nou tornarem a perdre. Les vacances de Nadal no han sentat gens bé a l'equip i ho pagarem, certament. A més, en molts ratos del partit donarem una sensació trista i apagada. 76-42


Amb les baixes de Rafa i Hugo l'equip sabia de la joventut i velocitat del rival, que va jugar les seves cartes. Nosaltres no jugarem les nostres, perquè no tinguerem cap carta allí per a jugar-la. El percentatge en tirs lliures fou per a plorar. Ferem 2 triples de vora una vintena d'intents. En defensa estavem empardalats i fixes. Fatllarem cistelles no massa complexes. Perguerem un fum de pilotes. La circulació de pilota fou inexistent. I cadascú va fer la guerra pel seu costat... A més, jugarem amb un pívot molt verd que fa el que bonament pot i sap, i un altre que no és pívot i encara fa més del que pot. Contra aquest equip jove i sense massa alçada eixe era el punt que debiem aprofitar i tansevol ho saberem intentar.

Sí, estavem desquiciats per la pressió dels rivals i per l'actuació arbitral. Però el partit no el perquerem pels àrbitres. La parella (si és que entre els dos sumaven un...) arbitral va contribuir a generar tota eixa tensió i cabreig a la pista per als dos equips. Nosaltres podem remugar de moltes coses, però és una fabada. Des de l'altra banda també poden fer-ho. El partit ja està jugat i perdut i, bàsicament, erem conscients del que podia passar abans d'anar. Aixó sí, caldria recordar als àrbitres que queda molt lleig dirigir-se als jugadors pel seu nom. I al revés, als de l'equip local als àrbitres pel seu nom. Al igual que no està gens bé que es permeten els insults i faltes de respecte. Ni en Villena, ni en Canals, ni en cap lloc... és algo que hem repetit i repetirem.

De fet, el V-74 ens haguera pogut pegar més repàs de no ser que s'encengueren els ànims (tot siga dit, arengats pel públic. La diferència entre animar i insultar també l'hem nomenada alguna volta). Centrats jo crec que hagueren estat més encertats. L'any passat jugarem contra un Villena amb un parell de jugadors molt destacats que ahir no vegerem. Igual dona. L'escola del V-74 tornà a demostrar la seva bona tasca amb cares noves i jugadors molt millorats. Aixó dona gust, vaja. Enhorabona per a d'ells.


Lamente, de nou, que als xavals se'ls envolte d'eixe ambient negatiu i agressiu en la grada i en la banqueta. És una llàstima.

Nosaltres, per la nostra banda, deuriem d'intentar entrenar ALGO. L'entrenament del divendres va deixar clar que ni les poques jugades que portem fent des de l'inici de la temporada les fem bé. I ja no sols aixó. Hem de practicar tir, hem de fer algo de físic, hem de possar intensitat inclús als entrenaments. Hem de...

Ah! També cal anyadir que "tenim que agraïr als àrbitres" (té collons aquesta frase) que no inclogueren en l'acta l'errada de no acudir a Villena (que juga de blanc i ho possa en la web de Federació des de setembre) amb cap segona equipació. Per despiste i deixadessa general i per no existir com a tal eixa equipació, clar. Entre camisetes que vaig portar jo meves, camisetes de mànega curta i petos que amablement ens deixaren allí, jugarem perquè ens ho permeteren. Normes de Federació en mà, cal una sanció per cada jugador que no participa amb l'equipació reglamentària. Ara crec que són 40€ per jugador sense l'indumentària reglamentària... algo que es pot evitar amb 30€ en 10 samarretes. En l'acta no possa res. Amb sort, en Onil els àrbitres ni l'equip local possaran cap pega per jugar de blanc allí. I no passa res!!!

La setmana que ve juguem de nou "fora de casa" contra el Novelda (6-4, com nosaltres). Serà el dissabte 15 a les 18h al pavelló de Montesa. Recordar a tots que tenim pista al poli (compartida amb el Sènior A, entrenant amb balons de goma, a una pista on no jugarem cap partit...) el dimecres de 20:30h a 22h i el divendres de 20:30h a 21:30h (tampoc, perquè a les 21:15h estàn els del futbet fent-nos fora de la pista... i el Júnior no se'n anà de la pista fins vora les 21h perquè a l'entrenadora li asseguraren que ella tenia pista fins eixa hora).