A Canals, fem Bàsket!!!

domingo, 6 de marzo de 2011

Victòria davant d'un jove i disciplinat NB Alcoi

Partit diumenge, amb les baixes de Pepe i Hugo, i sense comptar finalment amb cap jugador Júnior; jugat al Raimundo Saporta d'Alcoi. Tremendes i envejables instalacions esportives en la part alta de la capital de l'Alcoià.

L'encontre arrancava amb un 4-14 als primers cinc minuts que ens feia tenir massa bones sensacions. Bernardo i Quique deixaren bona mostra de que "la gallina vella fa bon caldo". Els locals, amb tres jugadors molt interessants en l'exterior, no ens deixaven despegar-nos del tot al marcador. I ahí començà a aparèixer Rafa. Imparable prop de l'anella, els joves i voluntariosos pívots locals (amb la mitat de la seva grandària... o la tercera part) no podien amb ell. 14-20 al final del primer quart. Podiem fer millor les coses.

Segon quart i de nou Rafa i Quique eren els amos prop de l'anella. Un, amb potència i ofici; i l'altre, amb un recital de joc de peus i fintes, per a donar un clínic. 20-33 als cinc primers minuts del quart. Ací vingué el nostre particular "baixonet" i un parcial de 13-5 igualava un pelet el partit. Al descans: 33-38. Moltes imprecissions, poca pausa en el joc i també molta protesta pels contactes en la pressió dels locals. Aixó va canviar al tercer quart.

A la represa, de nou Rafa com a únic protagonista. Encistellant i provocant faltes en 6 jugades seguides i deixant clar que molt deurien d'ajudar els exteriors de l'Alcoi per a no deixar-lo encarar al seu parell. Ací ells es tancaren i els nostres exteriors: Bernardo, Toni, Javi i Adrian ho aprofitaren de valent. Parcial de 14-23 (47-61) i pràcticament ja teniem la feina feta, faltava assegurar-la.

Aparegueren altra volta els seus dos bases i l'aler alt, els tres jugadors més destacats, per a possar-nos les coses complicades. I, encara que Javi i Rafa encistellaren repetides voltes, un parcial de 20-14 ajustava molt més el marcador. Pressió local en tota pista i amb una bona circulació del baló, cistelles "fàcils" de Quique, Toni i Bernardo, que sentenciàven el partit.

A la fi: 72-80. 12-4, cinquena possició en la taula de classificació i la setmana que ve, a esperar al coliste, l'Almussafes. Cal felicitar als xavals del NB Alcoi pel seu bon partit.

Per la seva part, l'equip Sènior de Preferent pergué en Enguera, deixant una mala imatge. Amb una sola victòria més asseguraria la permanència, llàstima que la setmana que ve visite Canals l'equip líder del seu grup, l'Almussafes.

El Júnior, pel que sabem, també va perdre i es deixa endur per mitat taula del seu grup de 1a Zonal. La setmana que ve, més i millor.