A Canals, fem Bàsket!!!

domingo, 22 de marzo de 2009

Creu i cara en Enguera

Jornada "Enguera Vs Canals" ahir dissabte. Jugaven primer els Junior i després el Senior de Preferent.


Els primers, poc pugueren fer davant el Junior de l'Enguera, un equip molt més bó i amb més jugadors de nivell en totes les posicions. També amb més banqueta, davant els 7 jugadors de Canals. A la fi més de 40 punts de diferència que deixa clar que els enguerins hagueren pogut lluitar pels primers llocs de la classificació de tindre a tots els seus jugadors des de l'inici de la temporada. Pels locals, 3-4 jugadors molt bons i amb gent en la banqueta que no desentona en Preferent. Pels de Canals, mal partit en general: en defensa i en atac; per no entrar, no ficaven ni els tirs a dos metres.


Ara, després de pasar a les 4 perletes del grup C de Preferent Junior és quan toca demostrar el nivell i la lluita. Si no, acabaràn siguent aixó: un equip menys roïn que els quatre últims (no "més bó"). Enhorabona per als d'Enguera i la seva feina en l'escola base.


Després, Restaurant la Gavina Canals tenia una prova de foc allí mateix en Enguera, on setmanes abans havia perdut el NBX de bona manera. Els locals es presentaven amb les baixes dels pívots titulars Navarro i Balos, i amb reaparicions de gent absent jornades enrere. Molt mermats en el joc interior, plantejaven un partit lluitat i ràpid davant el pes i edat dels jugadors del Canals. Per part dels de Damiàn, sols amb la baixa de Pau, amb una setmana d'entrenaments un tant extranya la consigna inicial era jugar dins i aprofitar eixa major alçada i pes en la pintura.


Al descans, el marcador 51-52 deixava sorpresos a tots. Marcador molt alt i predomini de tir exterior en els visitants. Potser sobraren algunes accions molt poc esportives (al meu parèixer, clar) d'algún jugador local que, amb l'intensitat posada, se'n va passar de voltes en alguna acció més punible com a agressió que no com a falta personal. Algunes d'aquestes faltes tingueren com a protagoniste al pívot del Canals, Xus Fuentes, que amb tota la moguda post-partit en Montesa va demostrar estòicament una paciència, serenitat i control a tindre en compte i valorar.


A la fi, un partit "discret" de Galbis (amb més de 20 punts, 10 rebots i més de 10 faltes rebudes) i un partidàs de Toni (cabró, que no anava a jugar per conforme tenia la boca, cosida per fora i per dins), que -sorprenentment- l'encert des de 6'25m fou per als de Canals (ficaren triples Toni, Galbis, Bernardo, Rafa i David) i aixó va decantar el partit per als visitants. 84-101 en un partit que -personalment- haguera preferit que estigués el pívot local Navarro (bon amic de Xus, per cert), per a donar més igualtat al joc i per a serenar els ànims locals.


Partit discret per a Carlos o Miquel, que junt a Galbis, venien de cascar-xe més de 30 minuts en pista amb l'equip de Zonal i bona feina de Rafa o David, que amb poc en pista feren molt bé les coses. De la resta, tots rallant al seu nivell habitual i possitiu.


Dos detalls que no m'agradaren gens (menció apart les personals-agresions):


- Primer l'última jugada del partit amb una falta innecesària, faltant apenes segons per a acabar el partit, amb el marcador sobradament decantat, fer un placatge a un jugador en l'aire es molt poc esportiu i caballerós. Més encara quan no sols no et disculpes, sinò ademés quan s'apropen àrbitre i jugadors et tires a terra tocan-te la cara com si algú t'haguera pegat. Lo millor de tot, és que l'àrbitre es RIGUÉ i li indicà al jugador que no fera cuento i s'alçara... AIXÓ NO ÉS TÈCNICA??? (per cert, apenes uns minuts abans, Toni feia un triple amb el seu defensor per l'aire fent palmades que toooot el pavelló va sentir... aixó és també tècnica, amics). Una persona... bueno... un element que li pega un viatge així a un contrari sense ànim de jugar la pilota i amb el partit perdut (damunt a Quique, que ademés de acabar-se de recuperar d'una lesió en les costelles, qui el conega sabrá que és el tio més NET, inclús "bobo" que hi ha. Incapaç de jugar brut o clavar-se amb ningú), que remata l'acció amb aquest teatre desmesurat sense cap contacte pel mig, davant de l'àrbitre i que es va alçar com si res quan l'àrbitre li va dir que nanai... es mereix allò que en Canals li repetim a aquell entrenador de Guadassuar: "De lo que fem, ens coneixeràn". Per cert, a Quique li costava respirar anit.

- I segon, açó ja va per al Club de manera centrada. Ací en Canals INTENTEM que des de la grada (amb més o menys gent) mai es falte al respecte ni s'insulte a ningú, censurem tot aquell comportament agresiu o violent que hi ha a la pista i a la grada. Sobretot pel fet de que som la imatge d'un poble i l'EXEMPLE d'una escola base (igualet que vosaltres).


És del tot admirable i envejable el que als partits del Enguera en casa hi haja molta gent i xiquilleria en la grada, ole per vosaltres, de veritat. Però un servidor ha acudit ja a més d'un partit com a espectador, per interés en vosaltres i en dos jugadors del vostre equip amb els que m'uneix un tracte més enllà de lo únicament esportiu (no es penseu que Navarro i Ivàn són parella meva :P) i en aquestos partits he vixcut en primera persona coses en la grada que no vos fan cap bé... ni al club, ni al poble. I considere que des del club haureu de posar mesures per a tallar aquestes accions violentes, per a evitar mals majors.


No crec que siga per a fer un curs de ética o educació el que el insultar als rivals i àrbitres siga motiu de rialla, inclús d'aplaudiment en la grada d'Enguera. Que un aficionat entre a la pista amenaçant als àrbitres i reba l'aplaudiment i felicitació de tots. Que un aficionat visitant amb una criatura d'un any en braços escolte: "muérete tú y tu puto hijo"... i acte seguit la gent es riga d'aquest comentari i aplaudix-ca al erudit que ha soltat aquesta perleta. ... O ahir mateix, insultar a un rival pel fet de clavar un triple, a l'àrbitre per pitar qualsevol cosa (ojo, en el partit d'abans els dos àrbitres eren "son de los mejores que han venido aquí en mucho tiempo"), o a qualsevol per passar en direcció al vestidor... ... podrien ser coses que em pareixerien tristes, però no... em pareixen PREOCUPANTS. Per favor, anime al Club a que pose mesures per a erradicar aquestes coses.


Desgraciadament, ací tenim un exemple proper en el partit que l'any passat l'equip de Zonal va jugar a Benigànim, jugant-se els dos equips la 2on plaça. Va estar de categoria veure la grada de Benigànim plena, una xaranga musical, gent amb camisetes, trompes, animant, cantant i xuilant (per cert, pitava aquest àrbitre enguerí... acabe d'enrecordar-me, vaja). Però sobraren els insults als aficionats de Canals en la grada, el tirar-los coses al cap, o el despedir als de Canals amb pedres i escupits. Es trencaren relacions d'inmediat amb el CB Benigànim i es va fer públic en radio, web i premsa tot lo ocorregut, plantant la participació dels equips canalins en el torneig que al dia següent es jugava a Benigànim i instant (al igual que ara) al club ganxut a que posara mesures. Hi ha que dir, també, que el club de Benigànim d'inmediat es va desmarcar de tot lo ocorregut i va posar remei a aquestes coses i a aquesta gent que no li fa cap bé al basket, al club, ni al poble.


Capítol especial mereix el veure a gent vinculada al club insultar a jugadors des de la grada i no tindre el mateix valor, hombria i honor de fer el mateix amb el jugador a dos metres de distància. Conec algún gosset dels veïns que també lladra a la gent que passa pel carrer, per fora la valla i que quan s'obri la porta s'axanten i són de lo més dócils. Però diu molt d'una persona el fet que siga capaç de ser de lo més valenta (i maleducada, per cert) de lluny i no a dos metres. Si eres tan valent per a dir-li a un tio de 1'95 i 125kgs "gordo hijo de puta" des de dalt de la grada, sigues-ho també per a dir-li-ho a la cara; o estàs demostrant una cobardia (ademés de mala educació, repetisc) desmesurada. O bé, no insultes a ningú i no tindràs que demostrar eixa falsa machoteria. Més encara si representes a un club i tens prop a xiquets i xiquetes de l'escola base vegent el que fas i dius.


Ànim per al Senior de l'Enguera, que encara haurà de lluitar contra tres equips complicats i intentar quedar així amb un parcial de victòries i derrotes possitiu al final de la temporada; que, conforme va començar la lliga, seria molt possitiu. Per la seva part, el Rte. La Gavina Canals continua en l'estel del Montesa (que ahir va guanyar a l'Olleria "patint", segons paraules de Vicent Ballester) amb també dos partits complicats en les poques jornades que queden per jugar-se.


P.D.: he parlat fa un rato amb Navarro (cabró) diu que acabava d'alçar-se... ahí revente en Argentina.

No hay comentarios: