A Canals, fem Bàsket!!!

domingo, 15 de marzo de 2009

El Jùnior guanya al Dènia... sense jugar a res

Uitena victòria del SALA ATENEA CANALS, aquesta vegada davant del Dènia B.C., el que li asegura pràcticament la permanència en Preferent amb un parcial de 8-9 i una situació cómoda a la classificació.

Mal partit per als de Rafa Castells davant del penúltim classificat d’aquest grup C, un equip que sols ha guanyat dos partits i que sempre va plantar cara a un equip canalí desdibuixat i poc posat en l’encontre. Com a punts positius, podem veure el retorn de la bona actuació de Modest Zuñeda, la quinta victòria en els últims 6 partits i la quasi matemática salvació. Inclús també es pot valorar com a molt possitiu el fet de que feren més de la mitat dels tirs lliures, que –pareixerà de broma però- crec que és algo que no s’havia vist en el que portem de temporada, 9 de 15 llançaments des de la línea de personal.

El Dènia es pressentava en Canals com a una de les “perletes” de la categoria i els locals ja donaven per guanyat el partit abans de jugar-lo… error. Per a començar, el primer quart va acabar 21-7 per als locals, cosa que refermava la relaxació i caxondeo dels jugadors del Sala Atenea. Un segon quart amb massa caxondeo, deixava un marcador al descans de 37-25 que –encara que la distància era visible- no amagava el parcial de 16-18 que els de Dènia ens havien clavat.

Els canalins havien deixat de fer contraatacs, els bases s’encabotaven en botar i botar baló, sense fluidessa de pilota, ni jugades marcades, molts balons perduts per excés de bot o males passades, defenses lentes i pasives, inclús coses tan simples com tancar el rebot… Sí, guanyaven de 12, però la sensació era clarament d’un partit dolent.

Al tercer quart, dos del mateix: els bases del Canals s’oblidaven de que la presió es supera sense botar la pilota, els rebots eren per als visitants i els pocs rebots que s’agafaven no suposaven una eixida ràpida a la contra. El desquici va aplegar als jugadors, discutint entre ells, tots amb la seva pròpia raó. La situació va aplegar fins al punt de posar-se el Dènia a 4 punts (48-44) després d’una técnica a Oscar per protestar (amb tota la seva raó, potser, però després de perdre fins 6 balons en eixe quart). Dos triples “dels Zuñeda”, Modest i Pedro, donaren un xicotet respir als locals. Aquest quart va deixar les coses igual, amb un parcial de 21-21. Tenint com a curiositat el fet de que el Dènia sols va fer dos canastes en joc, la resta foren totes des de la línea de personal (i fatllant 9 tirs, ojo).

A l’últim quart, sols faltava deixar còrrer el rellotge i esperar la fi, era el millor que podia passar, perquè els de Canals sols feren 11 punts en aquest quart… i gràcies, per exemple, estigueren 5 minuts sense fer una sola cistella. L’aportació de la gent de la banqueta durant tot el partit fou molt fluixa: jugadors descentrats, accelerats, parats com si tingueren les sabates lligades entre si o d’altres que caminaven amb els braços baixats. “Per sort”, el Dènia sols feu 15 punts i el partit va acabar amb un 69-61 que deixa molts apartats que reflexionar.